haha jasne! proszę Cię bardzo: -5 lyzek mieszanki na owsianke (u mnie: płatki owsiane, żytnie i otręby zytnie, moga byc same płatki)
-lyzka kakao
-łyzka miodu/cukru
-jajko
-sól
-kapka gorącej wody
-mąka, najlepiej pełnoziarnista
Nadzienie:
-125 g ricotty
-3 kostki gorzkiej czeko
-lyzeczka miodu
Płatki mielimy na mąke. Wysypujemy na stolnice lub wsypujemy do malaksera. Dodajemy sól, kakao, miod, jajko i trochę gorącej wody. Wszystko dokładnie ugniatamy/miksujemy. Dodajemy 2 lyzki maki i ponownie mieszamy. Na stolnice wysypujemy troche mąki. Na to dajemy ciasto i zagniatamy. Dodajemy tyle mąki, aby ciasto sie nie kleiło. Gotowe ciasto wałkujemy na cienki placek. Wykrawamy szklanką koła do skonczenia sie ciasta. Resztki zagniatamy i ponownie wycinamy. Ricottę mieszamy z łyzeczka miodu i starta gorzka czekolada. Na kazde kolko nakladamy nadzienie( u mnie to było pol czubatej lyzeczki). Składamy na pol, zlepiamy i dociskamy robiac wzorek widelcem :D Gotowe wkładamy do osolnego wrzątku i gotujemy do wypłyniecia ich na wierzch. Wykladamy na talerz i zajadamy z czym chcemy :D
-5 lyzek mieszanki na owsianke (u mnie: płatki owsiane, żytnie i otręby zytnie, moga byc same płatki)
-lyzka kakao
-łyzka miodu/cukru
-jajko
-sól
-kapka gorącej wody
-mąka, najlepiej pełnoziarnista
Nadzienie:
-125 g ricotty
-3 kostki gorzkiej czeko
-lyzeczka miodu
Płatki mielimy na mąke. Wysypujemy na stolnice lub wsypujemy do malaksera. Dodajemy sól, kakao, miod, jajko i trochę gorącej wody. Wszystko dokładnie ugniatamy/miksujemy. Dodajemy 2 lyzki maki i ponownie mieszamy. Na stolnice wysypujemy troche mąki. Na to dajemy ciasto i zagniatamy. Dodajemy tyle mąki, aby ciasto sie nie kleiło. Gotowe ciasto wałkujemy na cienki placek. Wykrawamy szklanką koła do skonczenia sie ciasta. Resztki zagniatamy i ponownie wycinamy. Ricottę mieszamy z łyzeczka miodu i starta gorzka czekolada. Na kazde kolko nakladamy nadzienie( u mnie to było pol czubatej lyzeczki). Składamy na pol, zlepiamy i dociskamy robiac wzorek widelcem :D Gotowe wkładamy do osolnego wrzątku i gotujemy do wypłyniecia ich na wierzch. Wykladamy na talerz i zajadamy z czym chcemy :D
haha -5 lyzek mieszanki na owsianke (u mnie: płatki owsiane, żytnie i otręby zytnie, moga byc same płatki)
-lyzka kakao
-łyzka miodu/cukru
-jajko
-sól
-kapka gorącej wody
-mąka, najlepiej pełnoziarnista
Nadzienie:
-125 g ricotty
-3 kostki gorzkiej czeko
-lyzeczka miodu
Płatki mielimy na mąke. Wysypujemy na stolnice lub wsypujemy do malaksera. Dodajemy sól, kakao, miod, jajko i trochę gorącej wody. Wszystko dokładnie ugniatamy/miksujemy. Dodajemy 2 lyzki maki i ponownie mieszamy. Na stolnice wysypujemy troche mąki. Na to dajemy ciasto i zagniatamy. Dodajemy tyle mąki, aby ciasto sie nie kleiło. Gotowe ciasto wałkujemy na cienki placek. Wykrawamy szklanką koła do skonczenia sie ciasta. Resztki zagniatamy i ponownie wycinamy. Ricottę mieszamy z łyzeczka miodu i starta gorzka czekolada. Na kazde kolko nakladamy nadzienie( u mnie to było pol czubatej lyzeczki). Składamy na pol, zlepiamy i dociskamy robiac wzorek widelcem :D Gotowe wkładamy do osolnego wrzątku i gotujemy do wypłyniecia ich na wierzch. Wykladamy na talerz i zajadamy z czym chcemy :D
O rany. One są cudowne. :)
OdpowiedzUsuńomomom z ricottą, kakaowe !!! oszalałam , są genialne !! mogę przepis ?
OdpowiedzUsuńhaha jasne! proszę Cię bardzo:
Usuń-5 lyzek mieszanki na owsianke (u mnie: płatki owsiane, żytnie i otręby zytnie, moga byc same płatki)
-lyzka kakao
-łyzka miodu/cukru
-jajko
-sól
-kapka gorącej wody
-mąka, najlepiej pełnoziarnista
Nadzienie:
-125 g ricotty
-3 kostki gorzkiej czeko
-lyzeczka miodu
Płatki mielimy na mąke. Wysypujemy na stolnice lub wsypujemy do malaksera. Dodajemy sól, kakao, miod, jajko i trochę gorącej wody. Wszystko dokładnie ugniatamy/miksujemy. Dodajemy 2 lyzki maki i ponownie mieszamy. Na stolnice wysypujemy troche mąki. Na to dajemy ciasto i zagniatamy. Dodajemy tyle mąki, aby ciasto sie nie kleiło. Gotowe ciasto wałkujemy na cienki placek. Wykrawamy szklanką koła do skonczenia sie ciasta. Resztki zagniatamy i ponownie wycinamy. Ricottę mieszamy z łyzeczka miodu i starta gorzka czekolada. Na kazde kolko nakladamy nadzienie( u mnie to było pol czubatej lyzeczki). Składamy na pol, zlepiamy i dociskamy robiac wzorek widelcem :D Gotowe wkładamy do osolnego wrzątku i gotujemy do wypłyniecia ich na wierzch. Wykladamy na talerz i zajadamy z czym chcemy :D
Cudowne, proszę o przepis :)
OdpowiedzUsuń-5 lyzek mieszanki na owsianke (u mnie: płatki owsiane, żytnie i otręby zytnie, moga byc same płatki)
Usuń-lyzka kakao
-łyzka miodu/cukru
-jajko
-sól
-kapka gorącej wody
-mąka, najlepiej pełnoziarnista
Nadzienie:
-125 g ricotty
-3 kostki gorzkiej czeko
-lyzeczka miodu
Płatki mielimy na mąke. Wysypujemy na stolnice lub wsypujemy do malaksera. Dodajemy sól, kakao, miod, jajko i trochę gorącej wody. Wszystko dokładnie ugniatamy/miksujemy. Dodajemy 2 lyzki maki i ponownie mieszamy. Na stolnice wysypujemy troche mąki. Na to dajemy ciasto i zagniatamy. Dodajemy tyle mąki, aby ciasto sie nie kleiło. Gotowe ciasto wałkujemy na cienki placek. Wykrawamy szklanką koła do skonczenia sie ciasta. Resztki zagniatamy i ponownie wycinamy. Ricottę mieszamy z łyzeczka miodu i starta gorzka czekolada. Na kazde kolko nakladamy nadzienie( u mnie to było pol czubatej lyzeczki). Składamy na pol, zlepiamy i dociskamy robiac wzorek widelcem :D Gotowe wkładamy do osolnego wrzątku i gotujemy do wypłyniecia ich na wierzch. Wykladamy na talerz i zajadamy z czym chcemy :D
Proszę ;)
Moja miłosć do pirogów jest ogromna, chcę je!!
OdpowiedzUsuńhaha juz zjedzone! :D
UsuńOoo założyłaś bloga, super.
OdpowiedzUsuńPyszne pierogi, muszę takie zrobić :D
Dodawaj przepisy! :)
polecam, były pycha :D Zaczne dodawac niedlugo ;)
UsuńObłędne! <3
OdpowiedzUsuńTeż poproszę przepis :D
haha
Usuń-5 lyzek mieszanki na owsianke (u mnie: płatki owsiane, żytnie i otręby zytnie, moga byc same płatki)
-lyzka kakao
-łyzka miodu/cukru
-jajko
-sól
-kapka gorącej wody
-mąka, najlepiej pełnoziarnista
Nadzienie:
-125 g ricotty
-3 kostki gorzkiej czeko
-lyzeczka miodu
Płatki mielimy na mąke. Wysypujemy na stolnice lub wsypujemy do malaksera. Dodajemy sól, kakao, miod, jajko i trochę gorącej wody. Wszystko dokładnie ugniatamy/miksujemy. Dodajemy 2 lyzki maki i ponownie mieszamy. Na stolnice wysypujemy troche mąki. Na to dajemy ciasto i zagniatamy. Dodajemy tyle mąki, aby ciasto sie nie kleiło. Gotowe ciasto wałkujemy na cienki placek. Wykrawamy szklanką koła do skonczenia sie ciasta. Resztki zagniatamy i ponownie wycinamy. Ricottę mieszamy z łyzeczka miodu i starta gorzka czekolada. Na kazde kolko nakladamy nadzienie( u mnie to było pol czubatej lyzeczki). Składamy na pol, zlepiamy i dociskamy robiac wzorek widelcem :D Gotowe wkładamy do osolnego wrzątku i gotujemy do wypłyniecia ich na wierzch. Wykladamy na talerz i zajadamy z czym chcemy :D
Dziękuję, dziękuję :*
UsuńCzarne pierogi, magia *.*
OdpowiedzUsuńszatańskie :D
Usuńo jaa, nigdy nie jadałam pierogów w takim wydaniu :D wyglądają ciekawie i na pewno są pyszne! :)
OdpowiedzUsuńps. obserwuję i zapraszam do siebie :)
były pysia :D
UsuńPOOOOODZIEEEEEL SIĘ! *_______*
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie, ja je chcę. Wyślij mi!