poniedziałek, 8 lipca 2013

34.

chlebek bananowy z orzechami, gorzką czekoladą i wiórkami kokosowymi z masłem orzechowym, jogurt naturalny z porzeczkami

Przepis na jedną keksówkę
-1 i 1/3 szklanki maki pełnoziarnistej
-1/4 szkl. mąki żytniej razowej
-1/4 szkl. płatków owsianych górskich
-łyżka miodu
-3 bardzo dojrzałe banany
-szczypta soli
-jajko
-2-3 łyżki jogurtu lub maślanki
-łyżeczka sody oczyszczonej
-trochę posiekanych orzechów włoskich
-2-3 łyżki wiórków kokosowych
- 40g gorzkiej czekolady
-ok. 1/3 oleju rzepakowego
Mokre składniki zmiksować wraz z bananami na ciasto. Suche składniki przesiać przez sito, dodać resztę, która osadziła się na sitku. Masę dodac do suchych składników i dokładnie wymieszać. Dodać pokruszone orzechy, pokruszoną czekoladę i wiórki kokosowe. Ponownie dokładnie wymieszać. Piec w temp. 180 stopni przez 35 minut. Smacznego!

1 komentarz:

  1. Oo chlebek bananowy, dawno nie robiłam jak na mnie, muszę nadrobić :D

    OdpowiedzUsuń