sobota, 29 marca 2014

244. Pod twarożkową czapą!

spaghetti z cynamonowo-kokosowymi powidłami pod twarożkową czapą; winogrono

Aparat dzisiaj nie chciał współpracować, ale śniadanko wyszło pysznie :D

Przepis:
-porcja ugotowanego makaronu spaghetti
-2 łychy powideł
-szczypta cynamonu
-2 łyżki uprażonych wiórków kokosowych
-szczypta soli
-125g twarożku
-żółtko
-łyżka cukru wanilinowego
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Cynamon, sól i wiorki wymieszać z powidłami. Następnie wymieszać razem z makaronem. Twarożek rozrobić z zoltkiem i cukrem. Makaron umieścić w naczyniu do zapiekania, wyłożyc na niego twarożek. Piec 30 minut. Smacznego! ;)

6 komentarzy:

  1. wow , bardzo pomysłowe połączenie ! :D i jakie efektowne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale to musi byc pycha!:D
    zjadłabym z chęcią takie spaghetti :)

    OdpowiedzUsuń
  3. spaghetii pod pierzynką?
    Cuudo *-*

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow ale to musiało być pyyyycha! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Spaghetti na śniadanie?! Wow, brzmi pysznie :)

    OdpowiedzUsuń