piątek, 11 kwietnia 2014

257. Domowe pieczywo+masło orzechowe.

domowa pełnoziarnista bułka serowo-czosnkowa z masłem, sałatą, pomidorem, buraczkami, rzodkiewkami i sosem pomidorowo-musztardowym

Wczoraj upiekłam pyszne buły, przepis jeszcze trochę dopracuje i będzie pycha :D

Wczoraj również ukręciłam najpyszniejsze masło orzechowe z orzechów włoskich. Użyłam 1360gramów orzechów :D W słoiku widnieje jeszcze nie całe masło :D Resztę podaruje chłopakowi :D

7 komentarzy:

  1. Ile razy przepuściłaś przez maszynke to masło ze wyszło Ci takie gładkie? I mam nadzieję ze jak już przepis dopracujesz to wrzucisz na bloga ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 3 razy przez maszynkę do mięsa, a później malakser ;) Jasne, ze wrzucę :D

      Usuń
  2. No masło pierwsza klasa :D
    Buły też Ci świetnie wyszły!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jejku! Skąd tyle orzechów wzięłaś? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam na ogrodzie dwa duże drzewa orzechowe i mnóstwo orzechów na strychu ze starych zbiorów :D

      Usuń
  4. czekam na przepis na te bułeczki!
    serowe kocham! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Domowe pieczywo to jest to ! Te twoje wypakowane buli sa genialne <3

    OdpowiedzUsuń