czwartek, 3 lipca 2014

338. W jagodowym klimacie.

 kakaowo-jagodowy krem jaglany z awokado podany z jagodami, migdałami, białą czekoladą i miodem

Przepis:
-3,5 łyżki kaszy jaglanej-zmielić
-około szklanka wrzątku
-5 suszonych daktyli
-łyżeczka kakao, czubata
-szczypta soli
-3 kostki mlecznej/gorzkiej czekolady, ewentualnie
-kilka łyżek jagód
-pół awokado
-dowolne dodatki
Zmielona kaszę jaglana zalać wrzątkiem, wrzucić daktyle i odstawić na chwilę. Po tym czasie postawić kaszę na gaz i gotować do zgęstnienia. Dodać sól, kakao i czekoladę, jeśli używacie. Zdjąć z gazu. Lekko przestudzić. Zmiksować z awokado i jagodami. Przełożyć do naczynka, podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego! ;)

3 komentarze: