niedziela, 9 lutego 2014

199. Dyniowy sernik i Patil :D

sernik dyniowy, mandarynki, orzechy włoskie

No! Wyszedł przepyszny! :D 
Przepis autorski
-1kg twarogu, zmielonego conajmniej trzykrotnie
-4 jajka
-2 żółtka
-2 szklanki puree z dyni
-12 łyżek cukru
-8 łyżek śmietanki 18%
-kilka kropli aromatu pomarańczowego
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-szczypta soli
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać tylko do połączenia się składników. Przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 180 stopniach, zniżyć temperaturę do 120 i piec jeszcze około 1h40min. Po dotknięciu środka powinien być ścięty. Wyłączyć piekarnik zostawiając w środku sernik na godzinę. Następnie przełożyć do lodówki na całą noc. Smacznego ;)

Tutaj babeczki dla K. po przekrojeniu :D

No i tutaj my, czyli Patil. Połączenie Patrycji i Kamila :D
Nie mamy żadnego "normalnego" zdjęcia (bo normalne na nasze warunki to właśnie takie jak do góry XD).

5 komentarzy:

  1. Swiwtne przepisy i mega fajne zdjęcia ;)!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jutro 100 śniadanko :D Sernik porywam ,a Wy jesteście śliczną parą !

    OdpowiedzUsuń
  3. Jesteście razem uroczy <3
    Przepis porywam, bo muszę jakoś wykorzystać jeszcze słoiki z puree i właśnie znalazłam odpowiednią inspirację! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam jeszcze do masy dodać skórke z pomarańczy lub cytryny, a najlepiej sok :D

      Usuń