czwartek, 3 września 2015

757. Jaglane gofry i orzechowa dynia.

jaglane gofry z dynią smażoną w miodzie i maśle orzechowym i renklodami

Pokój znaleziony! :)

10 komentarzy:

  1. Tyle ostatnio się dyni u was wszystkich pojawia, że i ja się w końcu skusiłam. Teraz tylko czas się zebrać i zrobić puree :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dynia wszedzie! pycha :)

    http://sniadaniowe-wariacje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. 6 łyżek kaszy jaglanej uprażyć. 3 daktyle pokroić i zalać minimalną ilością ciepłej wody. Kaszę zmielić razem z łyżką siemienia lnianego na mąkę. Zalać szklanką gorącej wody, dokładnie wymieszać. Dodać daktyle wraz z wodą i ponownie wymieszać. Ostudzić lekko. Dodać żółtko, białko ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do masy. Delikatnie wymieszać i piec gofry ;)

      Usuń
  4. jaglana, dynia i maslo orzechowe. cudowne trio.

    OdpowiedzUsuń