6 łyżek kaszy jaglanej uprażyć. 3 daktyle pokroić i zalać minimalną ilością ciepłej wody. Kaszę zmielić razem z łyżką siemienia lnianego na mąkę. Zalać szklanką gorącej wody, dokładnie wymieszać. Dodać daktyle wraz z wodą i ponownie wymieszać. Ostudzić lekko. Dodać żółtko, białko ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do masy. Delikatnie wymieszać i piec gofry ;)
Tyle ostatnio się dyni u was wszystkich pojawia, że i ja się w końcu skusiłam. Teraz tylko czas się zebrać i zrobić puree :)
OdpowiedzUsuńDynia wszedzie! pycha :)
OdpowiedzUsuńhttp://sniadaniowe-wariacje.blogspot.com
mozna przepis na gofry? (:
OdpowiedzUsuńmozna przepis na gofry? (:
OdpowiedzUsuńmozna przepis na gofry? (:
OdpowiedzUsuń6 łyżek kaszy jaglanej uprażyć. 3 daktyle pokroić i zalać minimalną ilością ciepłej wody. Kaszę zmielić razem z łyżką siemienia lnianego na mąkę. Zalać szklanką gorącej wody, dokładnie wymieszać. Dodać daktyle wraz z wodą i ponownie wymieszać. Ostudzić lekko. Dodać żółtko, białko ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do masy. Delikatnie wymieszać i piec gofry ;)
UsuńZ dynią <3 Kusisz!
OdpowiedzUsuńjaglana, dynia i maslo orzechowe. cudowne trio.
OdpowiedzUsuńoddawaj! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na dynię !:D
OdpowiedzUsuń