owsiane cytrynowe muffiny z kremem porzeczkowym, mandarynki
Przepis:
(autorski, prosze nie kopiowac)
Na 18 babeczek:
-1,5 szklanki zmielonych płatków owsianych
-0,5 szklanki mąki pszennej
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-szklanka cukru
-3 jajka
-0,5szklanki maślanki
-skórka i sok z 2 cytryn
-kilka kropel aromatu cytrynowego
-szczypta soli
-10 łyżek oleju
Suche produkty wymieszać w jednej misce. Mokre w drugiej. Wymieszać zawartosc obydwu i nakładac ciasto do papilotek. Piec przez 35 minut w 180 stopniach. Schłodzić.
Krem:
-375 g mascarpone
-słoiczek dżemu porzeczkowego
-sok z jednej cytryny
Dodatkowo:
-skórka starta z 2 cytryn
Wszystkie składniki umieścić w mikserze. Zmiksowac do polaczenia.
Udekorowac babeczki kremem i posypać startą skorka z cytryny.
pyszne, zdrowe i piękne - czego chcieć więcej? ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają słodko i uroczo. Miałaś zdecydowanie udane śniadanko :D
OdpowiedzUsuńTen krem jest prześliczny ! Takie śniadanie dla Barbie , hehe :D
OdpowiedzUsuńhaaha Barbie zdecydowanie nie jestem :D
Usuń