awokadowe brownie muffiny z kawałkami czeko, twarożek miodowy
Przepyszne, gliniaste, bez cukru :D
Przepis:
-1/2 dojrzalego awokado
-porządna łycha pełnoziarnistej mąki
-szczypta soli
-5 daktyli
-1 łyżeczka kakao
-1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
-1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
-posiekana czeko
-1 jajko
-1/3 lyżeczki sody oczyszczonej
Dnia poprzedniego daktyle zalać wrzątkiem i odstawić. Rano wszystkie składniki, razem z wodą z daktyli, oprócz czeko, przełożyć do malaksera i zmielić na jednolita masę. Dodać czeko i wymieszać. Masę przełożyć do foremek. Piec 23 minuty w 180 stopniach.
Ale czekoladowe! I jeszcze moje ukochane awokado!:) Pycha:)
OdpowiedzUsuńRobiłam awokado brownie, ale nie w wersji muffinkowej. Koniecznie muszę to nadrobić :)
OdpowiedzUsuńbrooownie? i jeszcze z awokado?
OdpowiedzUsuńjak dla mnie bomba!
porywam chociaż jedną :)
obledne i ten kolor <3
OdpowiedzUsuńNie przepadam za awokado, ale coś czuję, że twoja muffiny musiały być ekstra :3
OdpowiedzUsuń