owsianka na musie z ricotty przełożona musem borówki-mango
Jakie to było przedobre! Najlepsza owsiana!
-5 łyżek płatków owsianych
-szklanka wrzątku
-szczypta soli
-125g ricotty
-1 jajko
-1,5 łyżki cukru pudru trzcinowego
Płatki zalać wrzątkiem i poczekać, aż wchłoną cały płyn. Jajka sparzyć. Oddzielić żółtko od białka. Płatki, żółtko, sól, cukier puder i ricotte przełożyć do malaksera i zmiksować na pastę. W miseczce ubić na sztywno białko z kolejną szczyptą soli. Dodać do masy i DELIKATNIE! wymieszać. Przełożyć do naczynia i schować do lodówki na conajmniej 4h.
Niestety nie widac na zdjęciu tej świetnej faktury musu, bo po 1. nie mam rano czasu na robienie takich zdjęć XD po 2. nie mam odpowiedniego aparatu to tego typu operacji :D
Wszystko widać;)! Pycha:)
OdpowiedzUsuńno rozwaliłaś system!
OdpowiedzUsuńten muus wygląda bosko!
w sam raz na takie upalne dni! :D
Nie pomyślałabym że ten przepis może Cię zainspirować do czegoś takiego! Ale to super :) A owsiankomus na ricottcie musi być przepyszny.
OdpowiedzUsuńDla mnie podbiłaś dzisiaj blogosferę tą owsiankę, czegoś takiego właśnie szukałam, bo w końcu upały przyszły to lodówkowe śniadanie jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńWarstwy wygladają super i do tego z jajeczkiem <3 !
OdpowiedzUsuńpieknie to sniadanko wyglada i pewnie tak smakuje :3
OdpowiedzUsuń