wegańskie gofry kukurydziane z ciecierzycy z cytrynowym kremem z awokado i renklodami
Najlepsze gofry jakie jadłam, serio!
Przepis:
-3-4 łyżki ciecierzycy z puszki
-5 daktyli
-woda do zalania daktyli
-2 łyżki mąki kukurydzianej
-ewentualnie troszkę proszku do pieczenia i sody
-łyżka zmielonego siemienia lnianego
Ciecierzycę odsączyć i opłukać. Przełożyć do misy blendera. Daktyle pokroić w mniejsze kawałki, zalać wodą i gotować chwilę. Dodać do ciecierzycy razem z resztą składników i zmiksować na krem. Ciasto wyłożyć do gofrownicy i piec. Gotowe! :)
co to są te re... coś tam? XD
OdpowiedzUsuńOdmiana śliwek :)
UsuńTen cytrynowy krem z awokado brzmi orzeźwiająco w taki upał ;) A gofry ciecierzycowo-kukurydziane.. hmm, brzmi ciekawie, chyba godne wypróbowania! :)
OdpowiedzUsuńwegańskie jeszcze przede mną :D ale skoro takie dobre to muszę je jak najszybciej zrobić !
OdpowiedzUsuńMyślisz, że jak zastąpię ciecierzycę fasolą coś się zmieni ? :)
Myślę, że nie :D Może trochę smak :D
UsuńO kurna, pierwszy raz widzę gofry z ciecierzycy i daktyli. Wyglądają rewelacyjnie :D
OdpowiedzUsuńgofry wyglądają cudownie ale jestem ciekawa czy moja gofrownica by zdzierżyła takie eksperymenty ;o
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuńJak pięknie wszystko razem wygląda i idealnie do siebie pasuje *-*
OdpowiedzUsuńzapraszam do siebie:
http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
:)