środa, 5 sierpnia 2015

733. Wegańskie gofry.

wegańskie gofry kukurydziane z ciecierzycy z cytrynowym kremem z awokado i renklodami

Najlepsze gofry jakie jadłam, serio!

Przepis:
-3-4 łyżki ciecierzycy z puszki
-5 daktyli
-woda do zalania daktyli
-2 łyżki mąki kukurydzianej
-ewentualnie troszkę proszku do pieczenia i sody
-łyżka zmielonego siemienia lnianego
Ciecierzycę odsączyć i opłukać. Przełożyć do misy blendera. Daktyle pokroić w mniejsze kawałki, zalać wodą i gotować chwilę. Dodać do ciecierzycy razem z resztą składników i zmiksować na krem. Ciasto wyłożyć do gofrownicy i piec. Gotowe! :)

9 komentarzy:

  1. Ten cytrynowy krem z awokado brzmi orzeźwiająco w taki upał ;) A gofry ciecierzycowo-kukurydziane.. hmm, brzmi ciekawie, chyba godne wypróbowania! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wegańskie jeszcze przede mną :D ale skoro takie dobre to muszę je jak najszybciej zrobić !
    Myślisz, że jak zastąpię ciecierzycę fasolą coś się zmieni ? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O kurna, pierwszy raz widzę gofry z ciecierzycy i daktyli. Wyglądają rewelacyjnie :D

    OdpowiedzUsuń
  4. gofry wyglądają cudownie ale jestem ciekawa czy moja gofrownica by zdzierżyła takie eksperymenty ;o

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak pięknie wszystko razem wygląda i idealnie do siebie pasuje *-*

    zapraszam do siebie:
    http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
    :)

    OdpowiedzUsuń