poniedziałek, 24 sierpnia 2015

747. Owsiane placuszki.

marchewkowe placuszki owsiane z domową tahini, miodem lipowym i musem z mango posypane kakao i cynamonem

12 komentarzy:

  1. Jak dla mnie nic w tym śniadaniu nie brakuje! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dokładnie! są świetnie i tak pysznie podane, że byłabym w stanie od razu zajść do kuchni i smażyć takie placuszki :)

      Usuń
  2. Można prosić o przepis na te placki? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marchewkę ugotować do miękkości razem z 4 daktylami w 1,5 szklanki wody. Lekko przestudzić i zmiksować. 6 łyżek płatków owsianych zmielić na mąkę razem z łyżką siemienia lnianego. Wmieszać do puree marchewkowego i dokładnie wymieszać. Dodać żółtko i znowu wymieszać. Białko ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do reszty i delikatnie wymieszać. Smażyć :)

      Usuń
  3. śliczniutkie placuszki dzisiaj Ci wyszły i te tahini! <3

    OdpowiedzUsuń
  4. ale one ślicznie się prezentują ! *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. Super wyglądają !

    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Czym robisz tahini i masła orzechowe? :D
    Ps. Szkoda, że Cię nie było na spotkaniach :C

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Blenderem :-)
      Tez żałuję, ale terminy kompletnie mi nie pasują :-(

      Usuń
  7. mój blender by nie wytrzymał robienia tahini :D

    OdpowiedzUsuń