bananowa muffina nadziana mleczną czekoladą z migdałami, posypana mielonymi pistacjami; twarożek z truskawkami
Przepyszna, mięciutka, bananowa! Łapcie przepis.
-1 dojrzały banan
-1 jajko
-2 łyżki mąki
-szczypta soli
-łyżka cukru pudru trzcinowego
-łyżka oleju
-1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
-mielone pistacje
-kilka kostek czekolady
Banana zmiksować z jajkiem i olejem na gładką masę. Do miseczki przesiać resztę składników, oprócz pistacji. Dodać do zmiksowanego banana i wymieszać. Foremkę wysmarować masłem i posypać pistacjami. Nałożyć ciasto, do środka wetknąć czekoladę. Posypać po górze resztą pistacji. Piec przez 35 minut w 175stopniach.
Wygląda świetnie! :) Dobry początek tygodnia!
OdpowiedzUsuńTa muffina wyszła ci po prostu idealnie. Nie tylko ze względu na kształt, ale i wnętrze :D
OdpowiedzUsuńTydzien nie moze sie nie udac <3
OdpowiedzUsuń