Przepyszne to było!
Przepis
Spód:
-5 orzechów włoskich
-6 suszonych daktyli
Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na 30 minut. Orzechy obrać. Przełożyć do malaksera razem z daktylami i zmiksować na pastę. Foremkę do tarty wysmarować olejem i wyłożyć folią spożywczą. Przygotowaną masę wyłożyć na foremkę dociskając. Włożyć do zamrażarki na 1-2h.
Krem:
-6 łyżek kaszy jaglanej
-1 i 1/4 szkl. wody
-3 kostki białej czekolady
Kasze jaglaną uprażyć. Zalać wodą i gotować pod przykryciem 15 minut. Zdjąć z gazu, wrzucić czekoladę i poczekać aż się rozpuści. Wymieszać. Przełożyć do malaksera i zmiksować na krem. Wyłożyć na spód i schować do lodówki. Rano udekorować owocami :)
koktajl: marchewki, świeży wyciśnięty sok z pomarańczy, zaparzona zimna mięta
Uwielbiam tarty, a w takim wydaniu jeszcze nie próbowałam! :)
OdpowiedzUsuńCUDOWNA!
OdpowiedzUsuńNiesamowity kolor :D Cudowna, zielona, owocowa :)
OdpowiedzUsuńKocham takie ciasta 'bez pieczenia' <3
OdpowiedzUsuńTakie ciasto to mogę jeść na każdy posilek :)
OdpowiedzUsuńO mamo! Uwielbiam tarty! Chcę taką *.*
OdpowiedzUsuńzwariowałam, mogłabym w takiej tarcie zamieszkać, na zawsze! ;)
OdpowiedzUsuńJakie cudo! Muszę ją upiec *.*
OdpowiedzUsuńjeeeejjj :D zakochałam się w tej tarcie ! :P
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuń,,krem jaglany o smaku białej czekolady"- BOŻE NO
OdpowiedzUsuńo rany, to chyba najlepsza tartą jaką kiedykolwiek widziałam *.*
OdpowiedzUsuńJak dobrze mieć takie małe foremki na tarty :) Piękna ta Twoja, i to kiwi!
OdpowiedzUsuńfantastycznie wyglada ta tarta, i jak brzmi! *.*
OdpowiedzUsuńzapraszam: http://iluminatium-mundi.blogspot.com/
Jak przepyszne to porywam przepis :)
OdpowiedzUsuńO mamo, jaki krem ♥ Jaka tarta ♥♥ Jakie śniadanie ♥♥♥ Nie dziw się tylu serduszkom, wygląda idealnie *.*
OdpowiedzUsuńNa tą tartę to ja się piszę :D Zapisałam i mam zamiar szybko wykorzystać :)
OdpowiedzUsuńThis is really an excellent blog as well as its content.
OdpowiedzUsuńPersonal Injury Claims Bradford
Citizenship and Immigration
Immigration Advisory Service