cynamonowe gofry jaglane ze słonecznikiem podane z owocami i miodem, później jeszcze borówkowy curd
Moje pierwsze jaglane i takie udane! Przeprzeprzepyszne! Polecam wszystkim :D
Przepis
-5 łyżek kaszy jaglanej
-1 szklanka wody
-1 jajko
-cynamon
-1 łyżka cukru pudru
-szczypta soli
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-1 łyżeczka oleju
-2 łyżki słonecznika
Kaszę jaglaną zalać wodą i gotować do całkowitego chłonięcia. Lekko ostudzić. Przestudzić do malaksera, dodać żółtko, cynamon, proszek do pieczenia i cukier puder. Zmiksować. Białko ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do masy w trzech porcjach razem z olejem i słonecznikiem. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do gofrownicy i piec do osiągnięcia pożądanej chrupkości. Smacznego! ;)
Ale rozpusta ! Ledwo widać te gofry spod takiej ilości owoców :)
OdpowiedzUsuńOwocowy raj!
OdpowiedzUsuńchyba też się zabiorę za jaglanee :))
OdpowiedzUsuń