wtorek, 26 sierpnia 2014

392. Gęsta zupa dyniowo-kokosowa.

dyniowo-kokosowa zupa z kokosowymi lanymi kluskami; węgierki

Idealna na taką pogodę, jaka aktualnie u mnie panuje. Przepyszna, mocno kokosowa i rozgrzewająca.

Przepis
-5 ŁYCH puree dyniowego
-2 łychy gęstego mleczka kokosowego
-1/4-1/2 szkl. wody
-szczypta soli
-łyżka cukru
-cynamon, imbir, gałka muszkatołowa
-jajko
-3 płaskie łyżki mąki
-1 łyżka wiórek kokosowych
-1 łyżka cukru pudru
Puree, mleczko, wodę, sól, cukier i przyprawy umieścić w garnuszku. Zagotować. Jajko, mąkę, wiórki i cukier puder wymieszać. Nakładać malutkie porcje na gotującą się zupę i gotować jeszcze 2 minutki. Zupę zdjąć z palnika, przełożyć do miseczki. Posypać cynamonem i nałożyć kleks mleczka kokosowego, zajadać! Smacznego ;)

7 komentarzy:

  1. Na taką pogodę idealna! Wszędzie dyniaaa <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Dynia zapanowała śniadaniową blogosferą! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. o tak, świetne śniadanie~! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ktoś tu sobie podniebienie rozpieszcza! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. super wygląda, w sam na taką pogodę ;p

    OdpowiedzUsuń