sobota, 30 sierpnia 2014

396. Najlepszy krem jaglany.

dyniowo-pomarańczowy krem jaglany z kakaowym kremem z awokado i nektarynką; biszkopt z masą

Wyszedł najlepszy krem jaglany jak dotychczas *.* lekko kwaśny i słodki, idealny :D

Przepis
-4 łyżki kaszy jaglanej
-szklanka soku pomarańczowego
-3 łychy dyniowego puree
-szczypta soli
-łyżka cukru pudru
Kaszę jaglaną ugotować na soku. Zmiksować z resztą składników, podawać z ulubionymi dodatkami.

8 komentarzy:

  1. No, no wygląda apetycznie. Musiało smakować wyśmienicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. dynia i sok pomarańczowy to obłędne połączenie <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Dynia znów! :D
    Wyobrażam sobie ten smak i chyba jestem w niebie! :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Dynia i pomarańcza tworzą fajne połączenie. Robiłam taki dżem w tamtym roku :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Jaki pozytywny kolorek! :D
    W zeszłym roku robiłam konfiturę dynia-pomarańcza, niestety słoiki się dobrze nie zamknęły i wszystko się popsuło :(

    OdpowiedzUsuń
  6. szukałam, szukałam i w końcu znalazłam przepis na krem jaglany, taki idealny dla mnie :>

    OdpowiedzUsuń
  7. kremy jaglane są przepyszne :>

    OdpowiedzUsuń