dyniowo-pomarańczowy krem jaglany z kakaowym kremem z awokado i nektarynką; biszkopt z masą
Wyszedł najlepszy krem jaglany jak dotychczas *.* lekko kwaśny i słodki, idealny :D
Przepis
-4 łyżki kaszy jaglanej
-szklanka soku pomarańczowego
-3 łychy dyniowego puree
-szczypta soli
-łyżka cukru pudru
Kaszę jaglaną ugotować na soku. Zmiksować z resztą składników, podawać z ulubionymi dodatkami.
No, no wygląda apetycznie. Musiało smakować wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńdynia i sok pomarańczowy to obłędne połączenie <3
OdpowiedzUsuńDynia znów! :D
OdpowiedzUsuńWyobrażam sobie ten smak i chyba jestem w niebie! :P
Dynia i pomarańcza tworzą fajne połączenie. Robiłam taki dżem w tamtym roku :D
OdpowiedzUsuńJaki pozytywny kolorek! :D
OdpowiedzUsuńW zeszłym roku robiłam konfiturę dynia-pomarańcza, niestety słoiki się dobrze nie zamknęły i wszystko się popsuło :(
szukałam, szukałam i w końcu znalazłam przepis na krem jaglany, taki idealny dla mnie :>
OdpowiedzUsuńpysznie ;))
OdpowiedzUsuńkremy jaglane są przepyszne :>
OdpowiedzUsuń