czwartek, 21 sierpnia 2014

387. Kluchy ziemniaczano-jaglane.

karmelizowane kluski ziemniaczano-jaglane z orzechami włoskimi, malinami i borówkami

Miały być kopytka ziemniaczano-jaglane, ale zrezygnowałam po kolejnej dodanej łyżce mąki. Masa chorobliwie się ciągnęła i kleiła, więc zrobiłam kluski! :D Przepyszne wyszły haha :D

Przepis
-2-3 ugotowane ziemniaki
-3 łyżki kaszy jaglanej
-3/4 szkl. wody
-szczypta soli
-3-4 łyżki skrobi ziemniaczanej
Kaszę jaglaną ugotować w wodzie. Lekko przestudzić. Zmiksować z resztą składników. Łyżkami formować kształt klusek i gotować na wrzątku do wypłynięcia. Podawać z ulubionymi dodatkami ;)

7 komentarzy:

  1. Ale kolory! Talerz wygląda bardzo zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zatkało mnie. takie pyszne, że nawet nie wiem jak skomentować! to chyba przez to uwielbienie do klusek :>

    OdpowiedzUsuń
  3. ouuuu musiały byc naprawdę smaczne :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale musiały być słodziutkie <3

    OdpowiedzUsuń
  5. wygladaja super smakowicie <3 !

    OdpowiedzUsuń