wtorek, 28 kwietnia 2015

634. Egzotyczna cukinia.

kasza jaglana z cukinią podana z domowym mleczkiem kokosowym, świeżym ananasem, nerkowcami, dżemem z czarnej porzeczki i miodem eukaliptusowym 

13 komentarzy:

  1. wygląda pysznie. ;-)
    pytanie z innej beczki: co zdajesz na maturze? planujesz jakieś studia czy inną ścieżkę rozwoju? :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polski i angol rozszerzony, matma podstawa. Jeszcze nie mam podjętej na sto procent decyzji, ale CHYBA będę składała papiery na zarządzanie w Poznaniu, a w weekend kurs kwalifikacji zawodowych w zawodzie cukiernika ;)

      Usuń
  2. ojejuśku połączyłaś moje dwa ukochane smaki kokos i ananas! Pina colada <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepysznie! :)
    A zdradzisz, jak domowe kokosowe się robi?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kokosa obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać 0,5 l wrzątku i potraktować blenderem. Odcedzić przez gazę i cieszyć się mleniem :D

      Usuń
  4. już się nie mogę doczekać aż zacznie się cukiniowy sezon <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Ta cukinia nadaje świetny kolor kaszy, muszę ją kiedyś dodać do śniadania:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dla mnie najbardziej egzotyczny jest miód eukaliptusowy ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Chyba mam nowe wyzwanie ! zrobić mleczko kokosowe ! :D pjona za jaglankę :P

    OdpowiedzUsuń
  8. W końcu jakaś miseczka, która mnie aż tak nie kusi - to dobrze, bo o tej porze byłoby kiepsko. A to wszystko ze względu na ananasa :D

    OdpowiedzUsuń
  9. O! A ja ananasa wieki nie jadłam :D

    OdpowiedzUsuń