wtorek, 9 czerwca 2015

676. Przedfinałowe brownie.

jaglane brownie z miętowo-cytrynowym kremem z awokado, nektarynką i miodem

Punkt 11:40 wyjazd na finał biegów przełajowych. Punkt 13:30 start biegu. Jestem dobrych myśli, a nawet bardzo dobrych! :D

Brownie po wyjęciu z piekarnika:
Przepis
-6 łyżek kaszy jaglanej
-szczypta soli
-jajko
-łycha kakao
-5 daktyli
-1 łyżka siemienia lnianego- zmielić na mąkę
-szczypciuńka proszku do pieczenia i sody
-skórka starta z pomarańczy
-szczypta gałki muszkatołowej
Daktyle zalać ciepłą wodą. Kaszę jaglaną uprażyć. Zalać 1 i 1/4szklanki wrzątku, posolić i gotować 15 minut. Wystudzić. Przełożyć do misy malaksera razem z resztą składników, oprócz wody spod daktyli. Zmiksować na gładki krem.Przełożyć do foremki i piec 30 minut w 185 stopniach. Smacznego! :)

6 komentarzy:

  1. trzymam mocno kciuki! będziesz najlepsza! :*
    mój nowy adres: www.anappleaday.pl ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ogromne kciuki trzymam! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Kciuki oczywiście mocno trzymane :*
    I to chyba oczywiste, że będziesz najlepsza :D

    OdpowiedzUsuń
  4. takie porządne brownie to mi się teraz marzy!
    jak poszło kochana .?:)

    OdpowiedzUsuń